Verschillende soorten helende kristallen

Amethist

Amethist wordt beschouwd als een krachtige steen die genezing kan bieden voor het spirituele en emotionele lichaam. De positieve energiekrachten verwijderen negatieve energie om mogelijk te zorgen voor een betere algehele gezondheid. Bewaar het in de slaapkamer voor een meer rustgevende slaap. Het kan thuis worden gebruikt om harmonie en eenheid tussen degenen die erin wonen aan te moedigen.

Kwarts

Kwarts met de kruinchakra betekent dat het significante invloeden op de hersenen kan hebben. Er wordt gezegd dat het paranormale vermogens ontgrendelt, de focus verhoogt en verloren herinneringen vrijgeeft. De overtuiging is dat de Kwarts alle chakra’s verbindt en de reiniging van de ziel aanmoedigt. Fysiek wordt aangenomen dat het het immuunsysteem en de stofwisseling stimuleert, wat geweldig zou kunnen zijn voor iedereen die wil afvallen!

Rozenkwarts

Rozenkwarts wordt vaak de “Liefdessteen” genoemd vanwege de sterke vibraties van liefde, vreugde, acceptatie en emotionele genezing. Het is zeer nuttig voor gelovigen wanneer het thuis wordt gebruikt om relaties te helen en eenheid te brengen. Het werkt op het Hart, Hoger Hart en Thymus chakra’s, en bij regelmatig gebruik wordt gezegd dat het alle aspecten van het leven verbetert.

Calciet

Calciet is een uitstekende steen voor het verwijderen van spirituele energieblokkades en voor de stroom van positieve vibraties voor genezing. Het kan de geest stimuleren en het geheugen helpen verbeteren. Bij gebruik tijdens meditatie kan men het verleden loslaten en de hoop voor de toekomst herstellen. De hoge vibraties kunnen ook de vitaliteit verbeteren en het enthousiasme vergroten.

Citrien

Citrien wordt verondersteld krachtige helende energie te bieden om overvloed en rijkdom te helpen manifesteren. Het brengt geluk en vreugde voor veel gebruikers en biedt een positieve energiekracht om angst, negativiteit en angst te verlichten. Het biedt naar verluidt ook helderheid van denken en verbetert de mentale doorschijnendheid.

Chalcedoon

Chalcedoon wordt beschouwd als een krachtige helende steen die op alle chakra’s werkt om de geest, het lichaam en de ziel in balans te brengen. Het verwijdert negatieve energie en laat positieve energie doorstromen. Het kan helpen bij de emotionele genezing van verdriet en wanhoop en wordt vaak gebruikt tijdens meditatie om gevoelens van hoop en enthousiasme te herstellen.

Aventurijn

Aventurijn is een energieversterkende steen die kan helpen bij manifestatie. Het wordt vaak beschouwd als een gelukssteen omdat het kan helpen welvaart en geluk aan te trekken. Het vergroot de creativiteit en versterkt leiderschapsvaardigheden. Het wordt vaak gebruikt als stemmingsbooster die kan bijdragen aan een betere vitaliteit en geluk.

Melkkwarts

Melkkwarts wordt beschouwd als een krachtige steen, die het hele lichaam reinigt en alle chakra’s met elkaar verbindt. Er wordt gezegd dat het expliciet verbinding maakt met het derde oog en kruinchakra’s, paranormale gaven opent en de concentratie, het geheugen en de communicatie stimuleert. Genezers geloven dat de Melkkwarts uitstekend is in het versterken van de immuunfunctie en het genezen van hoofdpijn, migraine, reisziekte, blaasontstekingen en huidaandoeningen.

Rode Jaspis

Rode Jaspis wordt beschouwd als een aardende steen die de gebruiker een gevoel van evenwicht en stabiliteit geeft. Het werkt op de lagere chakra’s om de creativiteit te vergroten en tegelijkertijd de wilskracht te geven om dingen voor elkaar te krijgen. Het doel is om de gebruiker meer inzicht te geven, zodat ze de huidige uitdagingen uit het verleden kunnen zien en oplossingen kunnen creëren die hun hogere doel beter dienen.

Agaat

Agaat wordt beschouwd als een aardende steen die veel verschillende helende effecten heeft, afhankelijk van de kleur van de steen. Bij gebruik tijdens meditatie kan het het spirituele bewustzijn vergroten en paranormale vermogens stimuleren. Samen met dat bewustzijn komt zelfwaarheid en een opbouw van eigenwaarde en zelfvertrouwen.

Sodaliet

Sodaliet is een sterke steen die, wanneer gebruikt op het Derde Oog chakra, kan helpen bij de ontwikkeling van paranormale gaven. Het werkt naar verluidt op het Keelchakra om te helpen bij de communicatie, vooral op het gebied van spreken in het openbaar. Onderweg kan het helpen om creativiteit te stimuleren en cognitieve denkvaardigheden aan te moedigen.

Zwart Chalcedoon

Zwart Chalcedoon wordt het meest geassocieerd met de basischakra. Aangenomen wordt dat deze verbinding de drager/houder helpt door hen psychologisch en emotioneel te aarden, waardoor ze een diepere intuïtie kunnen ervaren. Het ontsluit zogenaamd innerlijke gedachten en emoties, waardoor schadelijke gedragspatronen kunnen worden herkend. De stabilisatie die door de Zwart Chalcedoon kan helpen om een diep gevoel van rust te brengen.

Fluoriet

Fluoriet wordt verondersteld om het denken te stimuleren en de mentale helderheid te verbeteren. Het is een uitstekende steen voor het verwijderen van negatieve energie. Dit kan helpen om stress en verwarring te verlichten om te zorgen voor een krachtiger helende werking van de geest, het lichaam en de ziel.

Crackle Quartz

Activering van de kruin- en derde oogchakra’s zou plaatsvinden in aanwezigheid van een Crackle Quartz . Het gebruik van deze steen als amulet kan kwade en negatieve energieën afweren en kan de bezitter helpen positief te blijven. Door de geest te zuiveren, kan een Crackle Quartz optimisme gemakkelijker maken en u in staat stellen pragmatischer te zijn.

Obsidiaan

Obsidiaan wordt beschouwd als een beschermingssteen, die afschermt tegen negativiteit met waarheidsverhogende eigenschappen. Er wordt gezegd dat het helderheid in de geest brengt, mentale stress en spanning weghaalt die soms tot verwarring leidt. Je kunt het bij je dragen om negatieve krachten af te weren of de steen in je huis, kantoor of waar dan ook te houden waar je beschermende energie nodig hebt.

De informatie in deze sectie is metafysisch van aard. Kristallen mogen niet worden gebruikt als vervanging voor medische behandeling.